Amasya Üniversitesi Tasarım Meslek Yüksekokulu 2023-2024 Güz Eğitim Öğretim Yılı Oryantasyon sunumu 11.10.2023- 01.11.2023 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

BDTA.oneri

Sunum Amasya Üniversitesi Tasarım Meslek Yüksekokulunda aktif öğretime devam eden; “Grafik Tasarım Bölümü”, “Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı” ve “Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü” öğrencilerinin kamusal ihtiyaçları ve mesleki alanlarına yönelik bilgilendirme amaçlı gerçekleştirilmiştir.

MR.oneri

Sunum kapsamında öğrencilere; Kurumsal iletişim bilgileri, Daire Başkanlıkları tarafından verilen hizmetler, Mesleki Planlamalar, Sosyal ve Kültürel faaliyetler, Öğrenci Disiplin Yönetmeliği, Mevzuatlar ve Sınav yönetmelikleri gibi konularda bilgilendirilme yapılmıştır. Kurumsal bilgilendirmeye ek olarak mezuniyet sonrası meslek edinebilecekleri alanlara dair detaylı bilgilendirme yapılmıştır. Bu kapsamda; Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı mezunu öğrencilerinin;Mimarlık büroları, İnşaat Şirketleri, Peyzaj Mimarlığı Büroları, Otomotiv Sektörü, Çeşitli devlet kurumları, Endüstri ürünleri üretim şirketleri, Reklamcılık ve Reklam Şirketleri, Sinema ve Dizi sektörü, Serbest çalışma gibi alanlarda, Mimari Restorasyon Programı mezunu öğrencilerinin; Şantiyelerde mimar ve ustalar arasında ara teknik eleman olarak, Kültür Bakanlığı Restorasyon ve Konservasyon Merkez Laboratuvarı, Kültür Bakanlığı Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi kamu kurumlarında, tüm müze ve milli saraylarda, arkeolojik kazı ekiplerinde ve özel kuruluşlarda, Belediye ve Özel İdarelerin KUDEB birimlerinde, Arkeolojik kazı gruplarında, Tasarım Bölümü Programı mezunu öğrencilerinin; Reklam ajansları, Matbaalar, Yayın Evleri, Görsel basın, Sinema ve tv sektörü, Tekstil sektörü, Ambalaj sektörü, Sanat Danışmanlığı, Medya Kuruluşlarında, Grafik departmanı olan bütün kuruluşlarda mesleki kariyer edinebileceklerine dair kapsamlı sunum yapılmıştır.

Grafik .oneri