YÖK tarafından hazırlanan Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı’nın 1.3 maddesinde “Üniversite öğrencilerine yönelik uyuşturucu bağımlılığı konusunda koruyucu/önleyici farkındalık çalışmalarının yapılması, üniversite ve/veya fakülte bazında panel, seminer ve konferansların düzenlenmesi, ilgili kurum ve kuruluşlarla üniversite öğrencilerine yönelik bilgilendirici video, tanıtım filmi vb. hazırlanması “ifadesi yer almaktadır. Bu proje kapsamında üniversitelerden gelecek eğitim taleplerinin karşılanmasına yönelik İçişleri Bakanlığı ve TUBİM Bilim Kurulunun katkıları ile “Gençlik Modülü “hazırlanmış ve “Norko-Gençlik” adı altında eğitim seminerleri planlanmıştır. Bu eğitim modülü ile başta merak, arkadaş ısrarı ve özenme nedenleriyle madde kullanımına yönelmeyi engelleme, sağlıklı ve sosyal bir yaşam sürdürme adına, gençlerin uyuşturucu tehdidi konusunda farkındalığının artırılması hedeflenmektedir.

Narko-Gençlik Eğitim Semineri Gerçekleştirildi-1

Bu proje kapsamında 9.11.2023 tarihinde Amasya Üniversitesi Tasarım MYO seminer salonunda Tasarım Bölümü Grafik Tasarım Programı, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı ve Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Mimari Restorasyon Programı öğrencilerine yönelik eğitim verilmiştir. Eğitim Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından Türkiye'de ve dünyada uyuşturucu sorunu, uyuşturucu maddelerin kullanıcılar üzerindeki etkileri, uyuşturucu suçlarındaki cezai yaptırımlar, "Uyuma" bildirim uygulaması, madde kullanımı ve bağımlılığı halinde tedavi danışmanlığı birimleri konularında bilgilendirme yapılmıştır.

Narko-Gençlik Eğitim Semineri Gerçekleştirildi-2