Okulumuzun Artık Bir Logosu Var.

Amasya Üniversitesi Tasarım MYO bünyesinde yürütülen logo tasarımı çalışmaları tamamlandı.

Yaklaşık 3 ay süren teknik çalışmalar sonunda oluşturulan ve sadece çizimde uygulanan tekniklerle değil aynı zamanda renk, desen ve içerdiği figürlerle çeşitli anlamları bir araya getiren alternatif logo tasarımlarımız akademik ve idari personelimizin değerlendirmesine sunuldu. Değerlendirme sürecinde en çok oyu alan logo 11.04.2017 tarihinde Üniversitemiz Senatosu tarafından onaylandı.

Okulumuz için yaptığımız bu logo tasarımı, tasarımın ortaya çıkmasında temel araç olarak kabul edilen kalem figürü (Pen Tool) baz alınarak oluşturulmuştur. Bu figürü oluşturan yatay "S" ifadesi ile Tasarım kelimesinin baş harfi olan "T" kompozisyonu oluşturulmuştur. Diğer yandan fonda kullanılan renk çemberi, tasarımda renklerin önemli bir görsel unsur olduğunu ima etmektedir. Bu iki figür okulumuzdaki Grafik Tasarım ve Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bölümlerini temsil ederken, renk çemberi çevresindeki nakkaş deseni Mimari Restorasyon bölümümüzü simgelemektedir. Ayrıca kalemin ucundaki mürekkep akışıyla oluşan A harfi ise Amasya Üniversitemizin rengine ve baş harfine yönlendirme yapmaktadır.

Tmyo Logo Hikayesi