Amasya Üniversitesi, Tasarım Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Mesut Çorak TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Amasya Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile bir araya geldi.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Kapsamında Amasya Lisesinde Etkinlik-1

Söyleşide animasyonun tarihini özetleyerek, yapım süreci ve animasyon sektörü hakkında bilgiler verdi. Daha önce TRT Çocuk kanalında yayınlanan ve izlenme rekorları kıran Pırıl, Rafadan Tayfa, Kuzucuk, Keloğlan Masalları, Anka, Barbaros, Yade Yade gibi çeşitli çizgi film projelerinde karakter animatörü ve animasyon yönetmeni olarak çalışan Çorak, söyleşi sonunda öğrencilerin meraklı sorularını yanıtladı.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Kapsamında Amasya Lisesinde Etkinlik-2

Çorak, deneyimlerini paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek yerli projelere olan ilginin her geçen gün arttığını ve bu ilginin Türkiye genelinde yerli yapımların, yabancı yapımları geride bıraktığını, ülkemize maddi ve manevi katkılar sağladığını belirtti. Söyleşi sonunda Müdire Ünzile Karasu tarafından Çorak’a TÜBİTAK’ın hazırladığı Teşekkür Belgesi takdim edildi.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Kapsamında Amasya Lisesinde Etkinlik-3