E _1

Amasya Üniversitesi Tasarım Meslek Yüksekokulu Tasarım Kulübü`nün koordine ettiği gezide öğrenciler, Mecitözü ilçesinde tarihi ve kültürel yerleri ziyaret etti. Yüksekokul Müdürü Öğretim Görevlisi Dr. Feyza Aykutlu, Tasarım Kulübü Sorumlusu Öğr. Gör. Mesut ÇORAK ile ilçeye gelen öğretim elemanları ve öğrenciler, Kaymakam Bayram Köse'yi ziyaret ederek, ilçenin tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgi aldı.

E _2

Ziyaret kapsamında Kültür ve Sanat Konağı, Tarihi Askerlik Şubesi, Elvan Çelebi Zaviyesi ve tarihi hamamı ile tarihi Alören Köyü Camisi ve ilçedeki diğer tarihi ve kültürel varlıkları inceledi. Gezinin devamında Elvançelebili kadınların kurduğu Anne Lezzeti Kooperatifi`nin hazırladığı yöresel lezzetleri tadan  öğrenci ve öğretim elemanları, ardından ilçeden ayrıldı.

E _3