MR Belediye Müze 3.jpg
Tasarım Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon öğrencileri,  Amasya Belediyesi'ne bağlı müzelere düzenlen teknik geziye katıldılar.
Mimarlık ve Şehir Planlama Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Hüseyin Onur ERDEM tarafından verilen Kazı Teknikleri ve Müzecilik Dersi kapsamında düzenlenen gezide, öğrenciler "müzecilikte teşhir ve tanzim", "çağdaş müzecilik", "müzelerde konservatif önlemler" ve "ziyaretçi yönetimi" gibi konularda gözlemler yaptılar. Öğrenciler, Amasya Belediyesi tarafından müzelerde görevlendirilen rehberler eşliğinde yapılan gezilerde, konsept ve kapsama yönelik bilgiler aldılar. Ziyaret edilen Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi'nde, tarihi mekanlarda renovasyon ile müze işlevi kazandırmanın önemine dair gözlemler yapıldı. Şeyh Hamdullah Yazı Tarihi ve Hüsn-i Hat Müzesi ziyaretinde ise yazma eserlerin konservasyon koşulları ve organik eserlerin teşhirinde ışık ve fon kullanımı konularında incelemeler yapıldı. Son olarak ziyaret edilen Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi'nde, konsepte yönelik teşhir ve tanzim konusunda gözlemler yapıldı. Amasya Belediye Başkanı Sn. Mehmet SARI'nın desteğiyle, gezi kapsamında ziyaret edilen müzelere öğrencilerin ücretsiz girişi ve rehber desteği sağlandı. Bu sebeple Öğr. Gör. ERDEM: "Öğrencilerimize verdikleri desteklerden dolayı Amasya Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Sn. Mehmet SARI'ya teşekkür ediyoruz" dedi.
MR Belediye Müze1.jpgMR Belediye Müze 2.jpg