TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ANKARA GEZİSİ

Türkiye’nin En Büyük Animasyon ve Ses Stüdyosuna Ziyaret..

Ankara Gezisi1

Yüksekokulumuz Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı öğrencileri, TRT Çocuk kanalında izlenme rekorları kıran Rafadan Tayfa ve Yade Yade gibi sinema filmlerinin yapıldığı Türkiye’nin en büyük animasyon stüdyosu olan İsf Stüdyoları’nı ziyaret ettiler. İsf Stüdyoları kurucusu Sayın İsmail Fidan Animasyon sektörünün ihtiyaçları, sektörün genel durumu, kariyer seçenekleri gibi konularda deneyimlerini paylaştı. Sonrasında Öğr. Gör. Mesut Çorak çizgi film yapım süreciyle ilgili sunum yaptı.

Ankara Gezisi2

Ankara Gezisi3

Günün anısına Tasarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Burak Eryılmaz tarafından İsmail Fidan'a Amasya Üniversitesi hediyesi takdim edildi.

Öğrencilerimizin ikinci durağı ise yine TRT Çocuk kanalının çok sevilen çizgi filmi Pırıl'ın canlandırıldığı ATF Stüdyoları oldu. Öğrencilerimiz burada animasyon sanatçılarından çizgi film yapım süreciyle ilgili bilgi edindiler. Günün anısına Tasarım Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Feray Uğur Erdoğmuş tarafından, Atf Stüdyolarına Amasya Üniversitesi hediyesi takdim edildi.

Ankara Gezisi4

Bir sonraki durağı Anıtkabir olan öğrencilerimiz, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve özlemle andılar. Anıtkabir müzesini gezerek bilgi edinen öğrencilerimiz, Mehmetçiğin nöbet değişimi ile gurur verici törene şahit oldular.

Ankara Gezisi5

Öğrencilerimiz son olarak Millet Kütüphanesini ziyaret ederek kütüphanenin imkan ve olanakları hakkında bilgi edindiler. Kütüphane, 125.000 m² alanda 5.500 kişilik oturma kapasitesi ile okuyuculara hizmet vermektedir.

Ankara Gezisi6

Koleksiyonunda 2.039.000 basılı kaynak, 13.294 adet basılı dergiye ait 1.999.633 sayı mevcuttur. Ayrıca, erişim sağlanan 67 adet veritabanı içeriğinde; 665.000 e-kitap, 7.000.000 elektronik tez ve 77.000’e yakın e-dergiye ait 209.000.000 makale, rapor, vb. bulunmaktadır. Bu bilgi kaynaklarının okuyuculara sunum hizmetleri modern kütüphanecilik anlayışı ile verilmektedir. Millet Kütüphanesi, ülkemizin en büyük kütüphanesi olup koleksiyonları ve hizmetleri açısından dünyanın sayılı kütüphaneleri arasına girmeyi amaçlamaktadır.

Ankara Gezisi7